Isopropanoler en fargeløs gjennomsiktig væske med en sterk irriterende lukt.Det er en brennbar og flyktig væske med høy løselighet i vann.Det er mye brukt innen industri, landbruk, medisin og dagligliv.I industrien brukes det hovedsakelig som løsemiddel, rengjøringsmiddel, ekstraksjonsmiddel, etc., og brukes også i produksjon av fargestoffer, pigmenter, plantevernmidler etc. I landbruksindustrien brukes det som et universalløsningsmiddel og desinfeksjonsmiddel.I den medisinske industrien brukes det som generell anestesi og febernedsettende.I dagliglivet brukes det hovedsakelig som rengjøringsmiddel og desinfeksjonsmiddel.

isopropanol

 

Blant mange forbindelser har isopropanol spesiell betydning.Først av alt, som et utmerket løsningsmiddel, har isopropanol god løselighet og diffusivitet.Det kan løse opp mange stoffer, som pigmenter, fargestoffer, harpikser osv., og er mye brukt innen trykking, farging, maling osv. For det andre har isopropanol god fuktbarhet og permeabilitet.Det kan trenge inn i porene og hullene på overflaten til gjenstanden som skal rengjøres eller desinfiseres, for å oppnå rengjørings- eller desinfiseringseffekten.Derfor brukes den også som et generell rengjøringsmiddel og desinfeksjonsmiddel i dagliglivet.I tillegg har isopropanol også god brannmotstand og kan brukes som brannfarlig materiale innen industri.

 

Generelt gjenspeiles fordelene med isopropanol hovedsakelig i følgende aspekter:

 

1. Løsemiddelytelse: Isopropanol har god løselighet og diffusivitet for mange stoffer, så det kan brukes som løsemiddel på mange felt som industri, landbruk og medisin.

 

2. Rengjøringsytelse: Isopropanol har god fuktbarhet og permeabilitet, slik at den effektivt kan rengjøre overflaten på objektet som skal rengjøres eller desinfiseres.

 

3. Flammemotstand: Isopropanol har god flammemotstand, så den kan brukes som brennbart materiale innen industri.

 

4. Sikkerhetsytelse: Selv om isopropanol har irriterende lukt og høy flyktighet, har den lav toksisitet og ingen irriterende irriterende smak når den brukes innenfor det anbefalte konsentrasjonsområdet.

 

5. Bredt spekter av bruksområder: Isopropanol har brede bruksmuligheter i mange felt som industri, landbruk, medisin og dagligliv.

 

Men som andre kjemikalier har isopropanol også noen potensielle sikkerhetsfarer ved bruk.Det bør bemerkes at isopropanol har irriterende lukt og høy flyktighet, så det kan forårsake irritasjon eller til og med hudallergi ved langvarig kontakt med menneskelig hud eller luftveisslimhinner.I tillegg, fordi isopropanol har brennbarhet og eksplosjon, bør det oppbevares på et kjølig sted uten brann eller varmekilde under bruk for å unngå brann- eller eksplosjonsulykker.I tillegg, når du bruker isopropanol til rengjøring eller desinfisering, bør det bemerkes å unngå langvarig kontakt med menneskekroppen for å unngå irritasjon eller skade på menneskekroppen.


Innleggstid: Jan-10-2024