Acetoner et mye brukt løsemiddel med en rekke industrielle bruksområder.I denne artikkelen vil vi utforske de forskjellige industriene som bruker aceton og dens ulike bruksområder.

Hvorfor er aceton ulovlig

 

aceton brukes i produksjonen av bisfenol A (BPA), en kjemisk forbindelse som brukes til fremstilling av polykarbonatplast og epoksyharpikser.BPA finnes i et bredt spekter av forbrukerprodukter som matemballasje, vannflasker og beskyttende belegg som brukes i hermetikk.Aceton reageres med fenol under sure forhold for å produsere BPA.

 

aceton brukes i produksjonen av andre løsemidler som metanol og formaldehyd.Disse løsningsmidlene brukes i en rekke bruksområder som malingfortynnere, lim og rengjøringsmidler.Aceton omsettes med metanol under sure forhold for å produsere metanol, og med formaldehyd under alkaliske forhold for å produsere formaldehyd.

 

aceton brukes i produksjonen av andre kjemikalier som kaprolaktam og heksametylendiamin.Disse kjemikaliene brukes i produksjonen av nylon og polyuretan.Aceton omsettes med ammoniakk under høyt trykk og temperatur for å produsere kaprolaktam, som deretter omsettes med heksametylendiamin for å produsere nylon.

 

aceton brukes i produksjonen av polymerer som polyvinylacetat (PVA) og polyvinylalkohol (PVOH).PVA brukes i lim, maling og papirbehandling mens PVOH brukes i tekstiler, papirbehandling og kosmetikk.Aceton omsettes med vinylacetat under polymerisasjonsbetingelser for å produsere PVA, og med vinylalkohol under polymerisasjonsbetingelser for å produsere PVOH.

 

aceton brukes i et bredt spekter av industrier, inkludert produksjon av BPA, andre løsemidler, andre kjemikalier og polymerer.Dens bruk er mangfoldig og spenner over flere bransjer, noe som gjør den til en avgjørende kjemisk forbindelse i dagens industrialiserte samfunn.


Innleggstid: 19. desember 2023